Informatie voor deelnemers

2 jarig leefstijlprogramma

Het 2 jarige leefstijlprogramma dat vergoed wordt vanuit de basisverzekering heet officieel de GLI, de Gecombineerde Leefstijl Interventie.  Handig om te weten als je het met je huisarts wilt bespreken.  

In de 2 jaar van het leefstijlprogramma zet je stappen naar een gezonde leefstijl.  Je werkt aan blijvend gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Je krijgt van mij geen dieet of een vastomlijnd plan.  Wel ben ik je gids, ik geef je handvatten om gezonde keuzes te maken. Belangrijk, want alleen dan worden het jouw gezonde gewoontes. Wist je dat al bij een klein gewichtsverlies, de gezondheidswinst  groot is: je krijgt meer energie, slaapt beter, hoeft minder medicatie te gebruiken.  

 

Wie kan meedoen? En wat kost het?

Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder invloed op je eigen risico. Voorwaarde is wel dat je goed gemotiveerd bent om het hele programma te volgen, en dat je BMI 30 of meer is.  Of een BMI tussen 25 en 30 met daarnaast een verhoogde kans op diabetes of hart- en vaatziektes, of een andere zogenaamde risicofactor. Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts, of bespreek het eens met de POH, de praktijkondersteuner.

 

CooL

De vorm waarin ik het programma aanbiedt, heet CooL, dit staat voor COaching Op Leefstijl. Het is een groepsprogramma gecombineerd met individuele  gesprekken onder begeleiding van een gecertificeerd leefstijlcoach.  De 2 jaar is verdeeld in 2 fases, een intensief opbouwprogramma van ongeveer 9 maanden en daarna een onderhoudsprogramma van ongeveer 15 maanden.  De onderhoudsfase is belangrijk om je nieuwe gewoontes echt eigen te maken.

Het programma bestaat uit een intakegesprek,  in de opbouwfase 8 groepsbijeenkomsten en 3 individuele gesprekken en in de onderhoudsfase 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken. 

 

Wat voor onderwerpen komen er aan bod?

Elke groepsbijeenkomst heeft een ander thema. Dit zijn bijvoorbeeld: 

  • kleine aanpassingen, groot effect 
  • kom in beweging 
  • lekker eten geeft structuur 
  • slapen & ontspanning 
  • gezond leven is plannen 
  • hoe maak ik mijn acties tot een succes? 
  • hoe gezond is jouw weekend? 

 

Op het moment dat een groep van start gaat krijg je een overzicht van wanneer de bijeenkomsten in het eerste jaar zijn, zodat je daar direct rekening mee kunt houden.

Update Corona

Uiteraard gaat het programma in Corona tijd door. Hoe fijn is het om juist in deze tijd aan de slag te  gaan met een gezonde leefstijl! 

Het online bijeenkomen went snel en ik help  bij het installeren indien nodig.